Display: un projecte d’intervenció artística a l’espai públic liderat per Laboratori Visual//…MURS QUE PARLEN

http://eltelerdellum.tarragona.cat/

Un circuit de vuit plafons metàl·lics de 2×1 metres repartits per la ciutat. Fins ara aquesta mostra ha inclòs obra efímera de més de quaranta artistes actius en el camp de les arts visuals, residents o vinculats a la demarcació de Tarragona.

Durant el 2014, hi van intervenir:

– Pere Isern amb Before-Now

Format per uns dibuixos molt simples i esquemàtics que analitzen coses complexes, presents en la nostra manera de viure i pensar: el consumisme, l’autoestima, els valors…etc.

– Pau Magrané Figuera amb Barricada

Què passaria si un mur d’ipads, videoconsoles i llantes tunning barressin el pas als carrers que passem cada matí per anar a la feina? Pau Magrané treballa amb humor la idea de “barricada” com un element de combat del poble, espontani i col·laboratiu.

Programació per al 2015:

Murs per la Pau

Del 15 al 24 d’abril els plafons dels Display van ser ocupats pels projectes portats a terme dins de la proposta ‘Murs per la Pau’, desenvolupada a partir del treballs proposats per alumnes d’Arts Aplicades al Mur de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona i realitzats amb els alumnes dels Centres Educatius que participen en el projecte d’Educació per la Pau, impulsat pel Grup de Tarragona de la Xarxa d’educadores i educadors per a una ciutadania global d’Oxfam-Intermón.

Condicional Compost

De l’1 al 30 de maig es va convidar a les principals candidatures municipals de Tarragona a comunicar el seu projecte per a les Arts Visuals cadascuna en un DISPLAY traduint la dialèctica en un llenguatge visual. Les candidatures que hi van participar van ser  ERC, ICV, CUP, PP, PSC, CIU, ARA TARRAGONA i C’S i van treballar amb un equip de creatius per a desenvolupar cada intervenció.

Santoral Postmodern d’Emergència, de Cristina Lavilla i Víctor de Miután

El Santoral de la Cristina i en Víctor és una sèrie d’estampes post-religioses, representant 5 sants patrons do-it-yourself: entitats auxiliadores sintètiques, formades a partir de peces simbòliques de l’imaginari dels dos autors, i retratades mitjançant un reciclatge d’imatges del seu arxiu visual. Cada estampa explica a través d’un llenguatge visual simbòlic les solucions a problemes actuals de la nostra societat. Al ser exhibides als panells al carrer, converteixen el circuit Display en una sèrie de neocapelletes 2D on els nous sants dispensen el seu missatge al subconscient dels vianants.

Artistes:

Murs que Parlen

La ciutat és l’escenari on els joves constantment busquen expressar-se i desenvolupar les seves obres. Murs que Parlen és un projecte d’art urbà que facilita aquestes intervencions creatives i convida a diferents artistes a fer intervencions d’street art a la ciutat.

Tots els espais i les creacions d’art urbà van conformant part d’un inventari d’imatges i referències sobre les obres i els seus autors.

Els murs parlen als ciutadans, a cau d’orella, a ple pulmó. S’hi comuniquen buscant la seva mirada, la seva complicitat.

Durant el 2014, van participar al projecte:

– Aureol Sanz, amb la intervenció a les escales mecàniques del carrer del Vapor
Foham Fonesz, amb Atemporal 33

Artistes participants durant el 2015:

Arnau Casanoves, amb Genocidi generacional

Mariela Ajras, amb la intervenció al barri de Bonavista

E1000
edjinn

MURS QUE PARLEN, és una iniciativa de la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i el Teler de Llum, Centre d’Art de Tarragona, amb la coordinació i direcció de l’Associació Polígon Cultural.

Artistes:

http://eltelerdellum.tarragona.cat/