DISTORSIÓN LIBRE — REVISITED UNAI REGLERO / CALDODECULTIVO … // ESTACIÓ D’AUTOBUSOS DE TARRAGONA ESTACIÓ CREACTIVA — KÜNSTAINER

 

INAUGURACIÓ: DIMARTS 05.09.2017 — 20 H. 

ESTACIÓ D’AUTOBUSOS DE TARRAGONA

“La guerra és pau, la llibertat és esclavitud, la ignorància és la força”.

Lema del partit Socing. 1984, George Orwell.

 

La distorsió del llenguatge i la corrupció dels significats són una típica estratègia de manipulació i propaganda dels mecanismes del poder, utilitzada ja sense cap pudor en aquests temps de postveritat. El llenguatge es veu sotmès a tantes i tals distorsions que ha esdevingut un element simbòlic completament independent de la realitat, un instrument que més que comunicar és utilitzat per confondre a la ciutadania.

Per a aquesta instal·lació l’artista proposa interauctuar amb grans paraules, grans conceptes, intrínsecament positius, sobre els quals s’assenta el nostre sistema de convivència. Paraules a les quals els mecanismes del poder apel·len constantment per legitimar l’inexplicable i fer-nos còmplices alhora que captius d’un sistema en evident decadència moral.

Unai Reglero artista visual, fundador de CaldodeCultivo, col·lectiu amb el qual ve desenvolupant projectes artístics en context en diverses ciutats europees i de les Amériques. Arriba a Tarragona després de realitzar un projecte en residència a Laznia Centre d’Art Contemporani de Gdansk, Polònia, i en acabar la inauguració de Distorsión Libre marxa a participar a Ideas City New York, programa del New Museum NY. El projectes més destacats de CaldodeCultivo són: Black Venus Protest (Laznia CCA Gdansk, Polònia, 2017. Detroiters (Ideas City Detroit, EUA, 2016); Medellín Sobre Todos (MDE15. Encuentro Internacional de Arte de Medellín, 2015); Comanche (Artecámara, Bogotà, 2015); Yo no soy una puta (Idartes, Bogotà, 2014); Terra Promesa (Transmissions, Tarragona, 2014); Arriba los de Abajo (La Otra Bienal, Bogotà, 2013); Europa (Expeditions.eu, Varsòvia, 2013); Lo importante es la Base (Expeditions.eu, Tarragona, 2013).

ESTACIÓ CREACTIVA — KÜNSTAINER

www.kunstainer.com