Inauguració de l’exposició “L’ou del colom” Poesia Visual als Serveis Territorials de Cultura a Tarragona,

 

Inauguració de l’exposició “L’ou del colom” Poesia Visual, als Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, C/Major 14, amb Miguel Agudo Orozco, Pedro Alba, Edu Barbero, Núria Fernández, Francesc X. Forés, Isabel Jover, Sergi Quiñonero, César Reglero, Ángels Sagués. Aquesta exposició es podrà veure fins el 6 d’agost, horari de 8 a 15 h.

Vídeo de la performance de Pedro Alba “Fines de semana alternos” y performance de César Reglero ” Ovum Ignoto”

https://youtu.be/LAH4ruEQCig

La presente exposición culmina la trayectoria de cinco años de un grupo de poetas visuales trabajando conjuntamente a lo largo de los últimos años con cuatro exposiciones realizadas hasta el momento:

2010:

FORES POESÍA Y MUSICA

Poetas visuales Tarraconenses (Tema: La naturaleza y los cinco elementos)

2011

INSTITUTO CERVANTES DE BELGRADO

La sinergia visual-poética entre Serbia y España. Exposición colectiva de poesía visual de 18 artistas, 9 españoles y 9 serbios. Instituto Cervantes. Belgrado

2012

CENTRE DE LECTURA DE REUS

‘Manifest Poètic Visual. 9x9x9. Sinèrgies interculturals Catalunya-Sèrbia’

2015

SERVEIS TERRITORIALS DE LA GENERALITART DE CATALUNYA (CULTURA)

“L’ou del colom”

Información completa en:

https://www.facebook.com/pages/Lou-del-colom/648078155323547?fref=ts

NOTA DE PRENSA:

La poesia visual a Tarragona es troba en un bon moment, són moltes les exposicions que s’han realitzat d’aquesta matèria en l’última dècada, diversos autors de la comarca han estat seleccionats en diferents antologies i alguns premis obren en poder dels nou poetes visuals que per tercera vegada es reuneixen per expressar-se a través d’aquest mitjà oferint una versió àmplia del visualisme, de tal manera que es podran veure en aquesta mostra des de poemes visuals fins a poemes objecte, passant per l’acció poètica i la intervenció espacial.

Els nou tenen un llarg camí recorregut en aquesta disciplina artística suggerent i crítica que és la POESIA VISUAL, sempre amb les idees calentes i les eines a punt per expressar quelcom del món que els envolta, per fer més poètica la mirada i la vida.

Aquesta vegada l’exposició està dedicada a la natura, també a la naturalesa humana. Les següents cites de Thoreau podrien perfectament servir per emmarcar filosòficament la mostra: 1 Aquí regnen la simplicitat i la puresa d’una era primitiva, i una salut i una esperança molt allunyades dels pobles i les ciutats. En la profunditat del bosc, completament sols, mentre el vent sacseja la neu dels arbres i deixem enrere els últims rastres humans, les nostres reflexions adquireixen una riquesa i varietat molt superiors a les que ostenten quan estem immersos en la vida de les ciutats. El tord i el pica-soques són una companyia més estimulant que la de polítics i filòsofs. En aquesta vall solitària, la nostra vida és més serena i veritablement digna de contemplació (Henry David Thoreau. Una passejada hivernal, 1843); 2 Voldria parlar a favor de la Naturalesa, de la llibertat absoluta i d’allò salvatge, en contraposició a la llibertat i la cultura merament civils, i considerar a l’ésser humà com un habitant o una part constitutiva de la Naturalesa, i no tant com membre de la societat. Voldria fer una declaració radical i, si se’m permet, emfàtica, doncs ja hi ha suficients defensors de la civilització: el capellà, el consell escolar i cadascun de vosaltres us encarregareu d’això (Henry David Thoreau. Caminar, 1861).

L’ou del colom

GALERIA FOTOGRAFICA

DOCUMENTACION ANTERIOR

 

Exposició ‘Manifest Poètic Visual. 9x9x9. Sinèrgies interculturals Catalunya-Sèrbia

El Centre de Lectura acull des del 20 de setembre al 13 d’octubre 2012 l’exposició ‘Manifest Poètic Visual. 9x9x9. Sinèrgies interculturals Catalunya-Sèrbia’, que neix com a resultat d’un projecte iniciat a la Triennal Internacional de Medios Artísticos Extendidos, al setembre de 2010 a Belgrad. Allà es van reunir artistes serbis i de les comarques de Tarragona, liderats per Isabel Jover i Cèsar Reglero, dedicats a la poesia visual.

Més endavant, es va fer una exposició per presentar la cooperació entre els artistes serbis i els tarragonins formada per nou artistes espanyols i nou serbis a l’Institut Cervantes de Belgrad. Segons explica la coordinadora de l’exposició, Núria Fernández, “volíem muntar la contrapartida i per això hem fet aquesta exposició aquí a Reus”.

En aquesta mostra, la intenció dels artistes era convidar coneguts seus perquè també hi participessin. Així, s’ha creat l’artista convidat. Es tracta de 9 artistes més que prenen l’obra dels autors tarragonins com a base i en fan una interpretació en forma de poema-objecte. D’aquí és d’on surt el nom 9x9x9, nou artistes del Camp de Tarragona, nou convidats i nous artistes serbis.

Els autors són Àngels J. Sagués, Cèsar Reglero, Edu Barbero, Francesc Xavier Forés, Isabel Jover, Miguel Agudo, Núria Fernàndez, Pedro Alba i Sergi Quiñonero. Per la seva banda, els artistes convidats són Jordi Fernández, Andrea Eidenhammer, Àurea Bellera, Fabio Guzmán, Paco Muñoz, Adelaida Herrera, Antonio Luque, Gustavo Fernandez i Maria Romaní i Marcel Ayats.