L’artista Nil Bartolozzi presenta la seva intervenció mural participativa a l’Estació d’Autobusos

L’artista va presentar ahir un mural participatiu a l’estació tarragonina

Un gran mural participatiu de l’artista Nil Bartolozzi cobreix la paret de l’andana 1 de l’estació d’autobusos de Tarragona, una intervenció que forma part del projecte Estació Creactiva, que organitza l’Associació Künstainer i que proposa un programa d’intervencions d’art contemporani a l’espai públic. En aquest cas, des de finals de novembre Bartolozzi va convidar la gent a participar-hi, llançant un globus de pintura contra el mur de l’andana.

En dies successius, l’artista va acabar de donar forma al conjunt de taques, configurant una obra mural amb tocs abstractes, surrealistes, figuratius, que beuen del que l’inspira l’entorn i el que aporten totes les persones i circumstàncies que participen en el procés. A través d’aquest mural, que ahir es va inaugurar oficialment, Bartolozzi “aborda la història de la humanitat des del punt de vista dels seus èxits en l’àmbit del coneixement de la natura i del desenvolupament artístic”, segons expliquen els organitzadors.

http://www.infocamp.cat/cultura-i-patrimoni/item/5648-l-estacio-de-busos-amb-l-art-de-bartolozzi

Nil Bartolozzi ha executat durant 20 dies un mural a l’andana superior de l’estació d’autobusos de Tarragona, que s’inaugurarà demà dijous 10 de desembre, a les 6 de la tarda. El títol és Art i Entropia, un cant a la vida i a la creació. Es defineix entropia com l’energia natural creadora d’ordre i desordre, i l’art com a energia intuïtiva creadora de desordre i ordre.

El mural va partir de la participació d’usuaris de l’estació i persones convidades a llançar un globus de pintura contra un mur de l’andana. Les taques poden resultar aleatòries pur atzar o potser contenen l’esperit o la intenció que cadascú llança i imprimeix a la paret. En tot cas, els participants ens deixen el seu traç. A partir d’aquí, el Nil les ha transformat en un seguit de formes abstractes, en part nebuloses que expressen l’origen de la matèria, en part geomètriques com cristalls que emprenen formes, que esbossen suggerències i intuïcions que es revelen a partir del color. Durant el procés l’artista també beu del que l’inspira l’entorn i el que aporten totes les circumstàncies que l’envolten, o sigui, el trànsit de persones i vehicles, la llum i l’ambient de l’estació d’autobusos. Els materials utilitzats han estat esprais, pintura acrílica i retoladors tipus Posca. Per mitjà d’una grua s’han pintat uns 200 metres quadrats de mur.

Aquesta és la dotzena intervenció dins el projecte Estació Creactiva, i el tercer mural de grans dimensions. Dins aquest programa d’intervencions que ja esdevé una galeria d’art contemporani, aquest mural, després del de Megan, que il·lustra a l’estil grafiter un conte de Joana Abrines, i el de Tziqui Artworks, que amb realisme fugaç dibuixa el que espera la gent mentre espera, des de la curadoria del projecte s’ha volgut fugir del realisme, de l’art figuratiu, per plasmar sensacions i

L’ARTISTA

Nil Bartolozzi és creació pura, tant en el món de l’art com en el de la comunicació audiovisual. Descendent d’una família de creadors radicada a Vespella de Gaià, l’artista ha forjat una brillant carrera artística amb una veu pròpia, suggerent i inspiradora, que emana de la pròpia natura i del qüestionament per l’origen de les coses i de la seva força creadora i creativa. Més informació a http://cargocollective.com/nilbartolozzi
Estació Creactiva és un projecte de l’Associació Künstainer, que rep el patrocini de Repsol, el suport de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) i està associat al Teler de Llum /Centre d’Art de Tarragona.

L’Estació Creactiva és un programa d’intervencions d’art contemporani a l’espai públic, de produccions professionals realitzades expressament per a l’Estació. Aquestes obres dialoguen amb el context, amb l’espectador, i volen anar més enllà de l’àmbit estètic. El projecte vol potenciar l’ús d’allò públic, fins al punt de cridar a la ciutadania a fer-se seu aquest espai. S’entén l’Estació com una col·lecció d’art a l’espai públic, en sintonia amb els corrents de l’art contemporani actual.

Més informació i altres intervencions a http://kunstainer.com/ca/programa/estacio-creactiva/