“Plural femení. Dones artistes a les comarques de Tarragona” / Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona

Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona
Inauguració de la tercera exposició de la sèrie “Plural femení. Dones artistes a les comarques de Tarragona” amb el títol “La consolidació (1951-1975)”.

Parlar de dones artistes és parlar de desconeixement, de recerca, de reivindicació.
Aquesta mostra ens apropa a la creació artística de dones artistes de les comarques de Tarragona nascudes entre 1951 i 1975. Dones que, per la generació a la qual pertanyen, han tingut moltes més possibilitats d’accedir al món de l’art que en temps anteriors.
Els canvis socials, els nous costums, es fan palesos en els perfils de les nostres creadores: la major part que integra aquest grup ha tingut una sòlida formació acadèmica; un bon nombre ha desenvolupat una trajectòria com a docents de disciplines artístiques en escoles i instituts, i algunes s’han significat com a activistes socials i polítiques. Totes han treballat, però, amb un objectiu comú: apropar l’art contemporani als nens, als joves i a la societat en general. I, per aconseguir-ho, el seu camp d’acció s’ha ampliat de manera notable, i comptem amb pintores, escultores, ceramistes, gravadores, esmaltistes, videocreadores, artistes conceptuals, creadores d’instal·lacions, etc. A més, les noves tecnologies i les xarxes socials els han donat una major visibilitat.
Així, doncs, avui dia, malgrat els recels i les traves que encara subsisteixen en la societat actual vers les dones, la situació ha canviat considerablement i podem dir que, en el camp artístic, les oportunitats i les dificultats són gairebé les mateixes per a tots els creadors.

Aquesta exposició, doncs, el que vol mostrar i donar a conèixer és el valor i la significació de la tasca desenvolupada per les artistes que hi exposen. Dones artistes, creadores d’obres realitzades amb tot tipus de tècniques i materials, que s’inclouen en l’ampli espectre que caracteritza l’art actual.

Antonio Salcedo Miliani

Durant l’acte es presentarà el llibre realitzat pel Dr. Antonio Salcedo, “Plural femení. Dones artistes a les comarques de Tarragona” amb el títol “La consolidació (1951-1975)”, que proposa una visió de la creació en femení a les nostres comarques.

https://www.facebook.com/Museu-dArt-Modern-de-la-Diputaci%C3%B3-de-Tarragona-175758885837403/