Vídeoinstal.lació de Daniel Jacoby a #lopatitancat: Biwes

L’artista presenta “Biwes” dins #lopatitancat, l’aparador del Centre d’Art

La proposta “Durant l’exposició el centre romandrà tancat”, un cicle d’exposicions a cura de Cèlia del Diego arrencada a mitat 2015 amb Gerard Cuartero, Lúa Coderch, Luz Broto i Asbel Esteve, continua amb la vídeoinstal.lació de Daniel Jacoby. #lopatitancat és un cicle d’exposicions que s’il·lumina quan Lo Pati tanca les seues portes i cerca reflexionar sobre la necessitat contemporània d’estar present a totes hores, aquella que induix un centre d’art a crear projectes que li permeten eixamplar la seua visibilitat, que porta els artistes a promocionar contínuament lo seu treball, que mou los ciutadans a projectar tothora una imatge construïda d’ells mateixos en lo món global.

Daniel Jacoby, nascut a Perú, format a Barcelona i resident a Holanda, cerca desmarcar-se intencionadament de #lopatitancat mitjançant una reivindicació silent que aposta per no compartir la reflexió del cicle al voltant de les esferes de visibilitat en l’era de la mobilitat, la connectivitat, la simultaneïtat i l’omnipresència. En lo seu lloc planteja un gest subversiu que s’empara en la figura de l’idiota, en lo sentit que la descriu l’artista i teòric alemany Hans-Christian Dany (“We’ll be rich tonight”). D’acord amb esta, la millor manera de fer front a una realitat que no es desitja secundar és ignorar-la, negar-li la cobertura i exercir, com a tota reacció, la seua incomunicació entesa com una arma mordaç contra el sistema que la sustenta: un recurs que té la finalitat última de no facilitar l’evolució i la regeneració progressiva de l’ordre establert; ans al contrari, que perseguix contribuir a provocar-ne el col·lapse per possibilitar el ressorgiment d’alguna cosa veritablement nova. Fidel a este marc teòric, Jacoby opta per no dixar-se afectar pel discurs del cicle i presenta a l’espai expositiu una mostra de les seues actuals recerques que, en este cas, prenen la forma de la narració cíclica d’una història de proximitat que li va succeir una nit prop de Sapporo i que fa referència a un malentès al voltant d’uns fruits similars a les nespres, les biwes.

La vídeoinstal.lació s’inaugurarà el dissabte 19 de març a les 20:00h. L’horari de #lopatitancat és de dilluns a domenge de 20 a 24h

http://www.lopati.cat/ca/activitats/exposicions/daniel-jacoby-a-lopatitancat-biwes/292/